Meteovolos

Συντελεστές

Η σελίδα δημιουργήθηκε το 2006 από μια παρέα φίλων στο Βόλο, του Ταξιάρχη Μεργιά και Σόλωνα Τσακίρη, με μεράκι για τον καιρό θέλοντας να δώσουν τις γνώσεις και την όρεξή τους για τον καιρό στο ευρύτερο κοινό της Μαγνησίας. Αργότερα το 2007 μέλος της παρέας έγινε και ο μαθητής Λυκείου τότε Σταύρος. Και οι τρεις τους μέλη της μεγαλύτερης διαδικτυακής κοινότητας ερασιτεχνών μετεωρολόγων στην Ελλάδα, την HellasWeather. Τα μέσα πρόγνωσης καιρού τότε ήταν μόνο η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δίνοντας περιορισμένες πληροφορίες και με συχνές αστοχίες. Στόχος μας πέρα από τις προγνώσεις ήταν η δημιουργία ενός δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στη Μαγνησία και καμερών καιρού, κάτι στο οποίο βοήθησε το Αστεροσκοπείο Αθηνών και αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες που θέλουν να αναδείξουν την περιοχή τους και την επιχείρησή τους. Το site συντηρείται με δικά μας έξοδα, δεν θα βρείτε διαφημίσεις στις σελίδες μας, ενώ αν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθειά μας μπορείτε να το κάνετε και χωρίς χρήματα επικοινωνώντας μαζί μας.

Οι συντελεστές της πρόγνωσης:

10928150_10205247667181874_949664888_n

Ντάφης Σταύρος, Φυσικός – Μετεωρολόγος, Ph.D.  Eπικοινωνία: sdafis@noa.gr

Βιογραφικό (μέχρι Δεκέμβριο 2021): κλικ εδώ

Γεννημένος το 1991 στη Ν. Ιωνία Βόλου, σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις “Ατμοσφαιρικές Επιστήμες και Περιβάλλον” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως ερευνητής στο εργαστήριο Δυναμικής Μετεωρολογίας στο Πολυτεχνείο του Παρισιού. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας ESTOFEX από το 2011 και επιχειρησιακός προγνώστης για την Ευρώπη από το 2015, υπεύθυνος αξιολόγησης αναφορών ακραίων καιρικών φαινομένων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Βάση Ακραίων Καιρικών Φαινομένων (ESWD) και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 εγκαταστάσεις αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών. Έχει εργαστεί στην Εθνική Υπηρεσία Νέων Τεχνολογιών, Ενέργειας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ιταλίας (ΕΝΕΑ) στη Ρώμη, ενώ τον Ιούνιο 2013 συμμετείχε σε διεθνή ερευνητική καμπάνια στη Λαμπεντούσα (ChArMex). Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016 ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας του LATMOS του Ινστιτούτου Pierre Simon Laplace στο Παρίσι. Τα ερευνητικά πεδία του περιλαμβάνουν (α) την καταγραφή και μελέτη ανεμοστρόβιλων – υδροσιφώνων, (β) την αριθμητική πρόγνωση ακραίων καιρικών φαινομένων, (γ) την ανάπτυξη αλγορίθμων για δημιουργία κλιματικών βάσεων οπτικού πάχους νεφών σε παγκόσμια κλίμακα. Το 2014, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης παρουσίασης εργασίας νέου ερευνητή στο συνέδριο COMECAP14. Η μεταπτυχιακή του εργασία αφορά στην μελέτη και προσομοίωση πολυκύτταρων καταιγίδων στην Μεσόγειο, ενώ σε προπτυχιακό επίπεδο εργάστηκε επάνω στην μελέτη της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που ευνοεί την εκδήλωση χιονοπτώσεων στην πόλη των Ιωαννίνων με χρήση στατιστικής πολυμεταβλητών.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Δυναμική Μετεωρολογία από το Πολυτεχνείο των Παρισίων (École Polytechnique) και εργάστηκε στο Εργαστήριο Δυναμικής Μετεωρολογίας (LMD) επί 5 χρόνια. Από το 2020 είναι μεταδιδακτορικός υπότροφος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και εργάζεται ως Μετεωρολόγος στην εταιρεία Data4Risk με έδρα στο Παρίσι.


taxΤαξιάρχης Μεργιάς – Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

Eπικοινωνία: taximer@yahoo.com


solon

Σόλων Τσακίρης – Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Eπικοινωνία: solontsakiris@yahoo.gr

error: The content is protected!